Europese Vakantie Vuurtoren Fotowedstrijd

De maker van de Nederlandse vuurtorenkalender organiseert deze zomer een fotowedstrijd met als onderwerp de “Europese Vuurtoren”. De mooiste foto’s maken kans om opgenomen te worden in de nieuwe Europese vuurtorenkalender. Voor de winnaars zijn er verschillende prijzen te winnen waaronder een digitale camera en een fotoprinter.
“We willen de mooiste Europese vuurtorens op een kalender zetten en daarvoor hebben we vakantiegaand Nederland nodig.” aldus de uitgever van de Nederlandse vuurtorenkalender. “Er staan honderden vuurtorens in Europa, langs de Noordzee vanaf het hoge Scandinavië tot de Atlantische Oceaan bij Spanje, op de Middellandse Zee en op de Oostzee. Er zijn vuurtorens in alle soorten en maten en in alle kleuren. De opdracht van de wedstrijd is eenvoudig: fotografeer de vuurtoren en voeg de naam, de plaats en de datum bij de foto. Een onafhankelijke jury zal de foto’s beoordelen.”

Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd. De regels zijn eenvoudig, maak tijdens je vakantie een mooie foto van een vuurtoren en stuur hem op naar Publimix. Voor de beoordeling kunnen de foto’s digitaal worden verstuurd, maar om kans te maken op plaatsing in de nieuwe kalender is een hoge kwaliteit foto nodig. De meeste ouderwetse fototoestellen leveren foto’s van voldoende kwaliteit op, en met de moderne digitale camera’s is het met wat moeite ook mogelijk om hoge resolutie foto’s te maken.

De wedstrijd is toegankelijk voor amateurs en (vakantie vierende) profs. Daarnaast is een speciale categorie voor kinderen. De foto’s van kinderen worden allemaal op de website van Publimix geplaatst. En natuurlijk zijn er speciale prijzen voor de verst afgelegen torens (gemeten vanaf het NAP punt in het Stadhuis te Amsterdam) en voor de foto van de meest bijzondere toren.

De voorwaarden en regels van de wedstrijd staan vermeld op de website van uitgeverij Publimix: www.publimix.nl. De termijn voor insturen van foto’s eindigt op 14 september 2004 de winnaars worden eind september bekend gemaakt.

Tips voor fotografen.
– fotografeer niet op het midden van de dag, de schaduwen zijn dan erg hard.
– neem afstand, foto’s van vuurtorens die van dichtbij zijn genomen met een groothoeklens zien er raar uit.
– als er ook mensen op de foto staan geeft dit vaak een mooier beeld, de toren is dan in de juiste verhouding te zien.
– wees niet bang om verschillende foto’s te maken. Voor het maken van de Nederlandse versie van de vuurtorenkalender is anderhalf rolletje (54 foto’s) per toren gebruikt.
– vergeet niet te melden wanneer en waar de foto is gemaakt en wat de naam van de toren is.
– als je wilt dat de foto voor de nieuwe Europese vuurtorenkalender wordt gebruikt maak dan een analoge foto of een digitale foto in hoge resolutie.

 

Previous post:

Next post: